gallery/190514 - logo website lang

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voer hier je tekst in

Luxe badhuisstijl

Voer hier je tekst in

Bij deze badkamer wordt de ruimte voor de wastafel ook gebruikt als verkeersruimte naar de sauna en de riante doucheruimte. De saunaruimte is zo gemaakt dat onder de hoge bank een vanaf de buitenzijde te benaderen ‘apothekers’-opbergkast van 1.40 meter diep zit. Dat levert niet alleen een zee aan onzichtbare opbergruimte op, maar bespaart ook aanzienlijk op de te verwarmen ruimte in de sauna en daarmee de kosten om die ruimte te verwarmen.

 

 

 

 

 

 

 

Boven de wastafels bevindt zich een groot daklicht wat de kleuren van de jaren 30 badhuizen-stijl mooi laat uitkomen. Het zwarte randje tussen de mooie grijze tegels en het koperkleurige betonciré doet direct denken aan de badhuizen uit de jaren 30. Details als bakelieten draaischakelaars maken dat gevoel compleet. Deze kleurstelling en materialen zijn ook in de doucheruimte gebruikt, waardoor deze ‘natte’ ruimte een mooi, luxe uitstraling heeft en een geheel vormt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Inspiratie: jaren 30 badhuizen

 

Herkenbare details: zwarte randje tussen tegel en betonciré en kleurgebruik (kopergroen, glans)

 

Geniale vondst: eenvoudig toegankelijke opbergruimte onder de saunabank die bovendien stookkosten bespaart

 

Highlights van dit ontwerp: efficiënt gebruik van de m2 in een kleine woning; enorme luxe uitstraling van de ruimte door kleurgebruik, detaillering en (extra) lichtinval.

gallery/jaren 30 badhuis stijl - verkeersruimte
gallery/jaren 30 badhuis stijl - lichtinval
gallery/jaren 30 badhuis stijl - kleurgebruik